Nederlandse student rijdt Nissan LEAF huurauto tijdens stage in de VS

Nissan LEAF Nederland-Facebook fan Victor Westerwoudt reed tijdens zijn stage bij Siemens in de VS met een wel heel bijzondere huurauto. Via het plaatselijke autohuurbedrijf kon hij vier maanden rijden met een Nissan LEAF. Toen hij de auto terugbracht stonden er 5.000 elektrische kilometers op de kilometerteller.

Opladen geen probleem

“Ik heb in totaal in 4 maanden ongeveer 5.000 km gereden in een Nissan LEAF. Wat een geweldige auto!  En het mooie is dat er in Tennessee, eigenlijk de laatste plaats waar je verwacht gemakkelijk te kunnen opladen, best wel een groot aantal laadstations en zelfs snellaadstations te vinden zijn. Zo was er een keten van Amerikaanse Fast Food restaurants die bij bijna al hun vestigingen oplaadpunten hadden staan. Zo nu en dan moest iemand wel even z’n gigantische jeep van de speciale parkeerplek weghalen als je wilde opladen, maar meestal kon je daar prefect even gratis de accu opladen.”

Goed bezig!

“Wat ik ook altijd erg grappig vond was dat, wanneer ik toevallig een andere LEAF rijder tegenkwam (want er reden er daar dus al best wel een aantal rond) we elkaar altijd even groetten met een ‘goedkeurend’ knikje of een handgebaar, zo van ‘goed bezig!’ Nu terug in Nederland is een elektrische auto een tikkeltje buiten mijn budget als student, maar zodra ik een auto wil en kan aanschaffen ga ik zeker ook weer proberen elektrisch te rijden,” aldus Victor.

Bezoek deze website voor meer informatie over de afgebeelde Blink-oplaadpunten die bij de Ameriaakse McDonalds-vestigingen staan.