Oranje Trophy (update 6): Moeder Rusland

De Nissans LEAF uit de Oranje Trophy komen vanavond aan in het Russische Volgograd, het voormalige Stalingrad. De redactie van LEAFhebbers belde vanmiddag met deelnemer Maurits Havenstroom van het BAM EV-team.

Slag om Stalingrad

Maurits kijkt, zo’n tweehonderd kilometer verwijderd van Volgograd, vooral uit naar het wereldberoemde standbeeld Moeder Rusland; het 85 meter hoge monument ter nagedachtenis aan de Slag om Stalingrad. Veel tijd voor sightseeing is er echter niet. “Morgen rijden we alweer door richting Tambov, vrijdag zetten we koers richting Moskou,” zegt Maurits.

Oranje Plein

Zaterdag komen de Nissans LEAF en andere deelnemers uit de Oranje Trophy aan in Moskou, waar ze het Rode Plein oranje gaan kleuren. Maurits: “Ook daar kijk ik erg naar uit. We gaan alle oranje-auto’s opstellen op het plein; dat moet fantastisch worden! Verder gaat de reis prima. We hadden weinig problemen bij de Russische grens en worden ook steeds handiger in de laadstops.”

Eén van de redactieleden van LEAFhebbers sluit, samen met de Facebookwinnaar, vanavond aan bij de Nissans LEAF in Volgograd.

Foto (Facebook KoopsAuto): Nissans LEAF aan de oplader