Terugblik Nissan LEAF Tour Breda

De Nissan LEAF Tour zit er op. Na de Tour-weekeinden in Goes, Doetinchem, Amsterdam, Alphen aan den Rijn en Rotterdam streek de karavaan neer in de laatste halteplaats Breda. Op het Chasséveld maakten bezoekers kennis met elektrisch rijden in de Nissan LEAF. In totaal zijn er tijdens de gehele Nissan LEAF Tour 481 proefritten gemaakt.

Kennis maken
Het zesde en laatste laatste weekend van de Nissan LEAF Tour vond plaats op het Chasséveld in Breda. Enkele klanten van Nissan-dealer Leendert van den Born kwamen langs. Harry Engelbertink, verkoopadviseur bij Van den Born, was te spreken over het animo van de bezoekers. “Elektrisch rijden is nog redelijk nieuw in Breda, dus de Nissan LEAF Tour is de uitgelezen mogelijkheid om daar kennis mee te maken. We merkten dat veel bezoekers en ook een aantal van onze klanten erg nieuwsgierig waren.” Engelbertink was tevreden met het verloop van het evenement. “Mensen moeten het ervaren, wat de auto kan, de actieradius, hoe stil de auto is. Dat hebben veel bezoekers gedaan. Het is een goede promotie van elektrisch rijden.”

LEAF-experts
Bart Hellendoorn was vrijdag als LEAF-expert aanwezig om bezoekers meer te vertellen over het dagelijks gebruik van een Nissan LEAF. Zo sprak Bart met twee bezoekers uit Heerhugowaard. “Het was een erg leuk gesprek, en ik kreeg vragen over zaken die vaak gesteld worden als mensen kennis maken met elektrisch rijden. Ze waren geïnteresseerd in de actieradius, de laadtechnieken, de kosten. Een van de testrijders vroeg zich af of de Nissan LEAF iets voor hem is, vanwege de bijtelling.” In gesprek met LEAFhebbers vertelt Bart in het onderstaande fragment meer over zijn ervaringen met bezoekers van de Nissan LEAF Tour en elektrisch rijden.

Rob Wessels
Geheel toevallig verwelkomde we ook LEAF-rijder Rob Wessels op de stand. Rob is werkzaam bij Bergler ICT, specialist in maatwerksoftware. Hij zag de aankondigingen op Facebook en Twitter en kwam ook naar de Nissan LEAF Tour. “Ik ben zelf een enthousiaste LEAF-rijder en was benieuwd hoe het evenement verliep. Ik vind het wel een goede wijze om de auto meer onder de aandacht te brengen van eventueel geïnteresseerde rijders.” Rob is als directeur van Bergler ICT bezig met groen ondernemen. “Wij hebben een milieumanagementsysteem ingevoerd waarbij we proberen ieder jaar onze CO2-uitstoot met tien procent per medewerker te verminderen. Dat doen we onder meer door te rijden met een Nissan LEAF.” Rob vertelde aan bezoekers hoe hij het rijden in een LEAF ervaart. “Het is rustig, ruim, het onthaast je. Je gaat geleidelijker door het verkeer heen. En het wordt een nationale sport om te zien hoeveel kilometers je er mee kunt maken.”

LEAF-rijder Rob Wessels

LEAF-rijder Rob Wessels van Bergler ICT met zijn LEAF

Testritten
Veel voorbijgangers maakten kennis met de Nissan LEAF tijdens een testrit. Mevrouw van Dantzig werd getipt door haar zoon. “Het is me erg goed bevallen. Zeker een auto om in de toekomst in de gaten te houden”. Meneer Meijer kwam samen met zijn collega meneer Van de Pol naar de Nissan LEAF Tour-stand. Hij zag de aankondiging op een billboard in Tilburg en tipte zijn collega. “We hebben toen onze proefrit online gereserveerd”. De collega’s waren erg nieuwsgierig naar de Nissan LEAF. “We hebben wel al elektrische fietsen gebouwd, maar hebben nog niet met een elektrische auto gereden,” aldus Van de Pol. De elektrische auto voldeed aan hun verwachtingen. “Het is een hele goede auto, en stil. Voor woon-werkverkeer en binnen Nederland is de Nissan LEAF voor ons erg geschikt,” sluiten Van de Pol en Meijer af.

The Big Turn On
In totaal maakten 481 bezoekers van de Nissan LEAF Tour kennis met elektrisch rijden in een Nissan LEAF. Nissan zet alles op alles om elektrisch rijden definitief op de kaart te zetten en start daarom de online campagne ‘The Big Turn On’. Veertig bloggers delen twee weken lang hun ervaringen met de Nissan LEAF om consumenten in Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland enthousiast maken voor EV’s. Daar hoort testrijden ook bij. Wie wil ervaren waarom zo veel testrijders van de Nissan LEAF Tour enthousiast, verbaasd, opgetogen en lachend uitstapten na een testrit, kan zich inschrijven voor een proefrit van 24 uur. Aanmelden kan via het inschrijfformulier aan de rechterkant van deze pagina.