Amerikaanse Nissans LEAF blijken zeer waardevast

Het Amerikaanse genootschap van autobedrijven (NADA) is zeer tevreden over de Nissans LEAF op de occasionmarkt. Volgens de instantie behoudt de elektrische LEAF na een jaar 95 procent van zijn originele waarde. Daarmee is de LEAF de meest waardevaste elektro-auto op de Amerikaanse automarkt.

Subsidie vertekent restwaarde
In vergelijking realiseren de LEAF-concurrenten Chevrolet Volt en Full Hybrid Toyota Prius na een jaar nog 90- en 88 procent van hun originele waarde op de occasionmarkt. Echter is de waarde van de Volt en de LEAF iets vertekend door de subsidie van 7.000 dollar die het Amerikaanse Enerieministerie verrekent bij de aankoop. NADA verwacht tevens dat de restwaarde van de Nissan LEAF en de Chevrolet Volt later dit jaar iets zal teruglopen. Vooral omdat veel autoverhuurbedrijven hun aangekochte exemplaren dan van de hand doen en zo het aanbod op de occasionmarkt opschroeven.

Verkoop in de lift
In de eerste vier maanden van 2012 verkocht Nissan 2.103 exemplaren van zijn elektrische LEAF. Dat is een verdubbeling van de verkoop vorig jaar en de totale Amerikaanse verkoop van de LEAF bedroeg in 2011 zo’n 9.700 stuks.