Een miljoen ‘Turn Ons’ voor de Nissan LEAF

The Big Turn On is een groot succes. Nissan heeft namelijk eerder dan verwacht zijn ambitieuze doel bereikt om in 100 dagen 1 miljoen Europeanen te laten kiezen voor 100 procent elektrisch rijden. De campagne is zo goed ontvangen, dat al op 22 juni – zestien dagen voor het einde van de campagne – meer dan 1 miljoen ‘Turn Ons’ op de teller stonden.

Een echt alternatief

‘We zijn trots dat we nu al kunnen melden dat we een miljoen ‘Turn Ons’ hebben ontvangen op de website van The Big Turn On’, aldus Paul Willcox, Senior Vice President Sales en Marketing bij Nissan Europe. ‘Dit bewijst dat steeds meer mensen inzien dat auto’s als de volledig elektrisch aangedreven Nissan LEAF een echt alternatief zijn.’
Hoewel het doel van een miljoen ‘Turn Ons’ bereikt is, zet Nissan zich ook de laatste dagen van de campagne nog in om zo veel mogelijk consumenten te laten kennismaken met de volledig elektrisch aangedreven Nissan LEAF.

Europa

De afgelopen weken heeft Nissan zich ingezet om consumenten in Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk te laten nadenken over de voordelen van emissievrij autorijden. Ook wilde Nissan met de campagne laten zien dat rijden met de volledig elektrisch aangedreven Nissan LEAF zeer veilig, milieuvriendelijk én voordelig is. Daarbij is de actieradius op een volle accu meer dan voldoende voor de meeste dagelijkse ritten.

Prijzen

Na afloop van de campagne, op zondag 8 juli, maakt Nissan bekend welke stad de meeste mensen heeft overtuigd om over te stappen op elektrische aandrijving. Die stad wint daarmee dertig Nissan-snelladers. Ook maakt Nissan dan bekend welke EV-ambassadeur een Nissan LEAF heeft gewonnen. Deze hoofdprijs gaat naar de deelnemer die tijdens de campagne de meeste Turn On- stemmen heeft verzameld met zijn persoonlijke TBTO-profiel.

Vierhonderd snellaadstations

De genoemde snellaadstations komen uit de lichting van vierhonderd snellaadstations die Nissan dit jaar (Financieel jaar 2012) schenkt aan Europese steden om de ontwikkeling van de infrastructuur te stimuleren. De snellaadstations zijn voorzien van het CHAdeMO-keurmerk dat door de Japanse auto-industrie is ontwikkeld. Met de snelladers is het mogelijk om in 30 minuten de accu’s van een Nissan LEAF voor 80 procent van de totale opslagcapaciteit op te laden. De eerste van deze snelladers zijn al geïnstalleerd in Nederland en Frankrijk.

Zelf deelnemen

Deelnemen aan The Big Turn On is heel gemakkelijk. Met een muisklik op de website van The Big Turn On, Facebook of Twitter is het mogelijk om een ‘Turn On’ te geven voor volledig elektrisch rijden. Deelnemen kan ook door een 24-uurstest te doen met de Nissan LEAF.

Ontdek meer over de elektrisch aangedreven auto’s van Nissan door op de volgende link te klikken: http://www.nissan-zeroemission.com/