Linschoten wint snelladers in Nissan’s The Big Turn On

Nissan heeft Linschoten aangewezen als de meest ‘ingeschakelde’ plaats van Europa! De stad kreeg de meeste steunbetuigingen voor elektrisch rijden tijdens Nissans campagne The Big Turn On. Nissan installeert ter ere van deze mijlpaal een aantal van zijn snelladers in de Nederlandse plaats.

The Big Turn On

Het doel van The Big Turn On-campagen was om binnen honderd dagen een miljoen consumenten op de ‘Turn On’-knop te laten kliken op de speciale website en via social media. Ook kregen consumenten in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië de kans om 24 uur lang de voordelen van elektrisch rijden te ervaren. De unieke campagne bleek echter zo veel aandacht te trekken, dat ruim twee weken voor de beoogde datum de een miljoen ‘stemmen’ voor het elektrisch rijden binnen waren.

Snelladers voor Linschoten

Als hoofdprijs ontvangt Linschoten van Nissan een nog nader te bepalen aantal snelladers. De Quick Chargers, die Nissan aan Linschoten schenkt, maken deel uit van de serie van vierhonderd exemplaren die Nissan voor het einde van 2012 wil doneren aan steden overal in Europa. De snelladers zijn voorzien van het CHAdeMO-keurmerk, een standaard die ingevoerd is door de Japanse auto-industrie. Nissan wil met de donatie van de snelladers de ontwikkeling van een Europese elektrische infrastructuur in een stroomversnelling brengen. De eerste Nissan Quick Chargers zijn reeds geplaatst in Nederland en Frankrijk.