Nissans elektrische eNV200 komt in 2014

Het is zover. Nissan heeft zijn volgende elektrische auto aangekondigd. Volgend jaar start in Spanje de productie van de eNV200. De multifunctionele bus van Nissan komt de elektrische LEAF versterken in de elektrische Zero Emission-productlijn. In 2014 staat hij bij de Nissan-dealers.

Barcelona
Nissan bouwt de eNV200 in zijn fabriek in Barcelona. In totaal investeert Nissan 100 miljoen euro in de Spaanse fabriek om de productie van de eNV200 te faciliteren en creĆ«ert daarmee zo’n 700 nieuwe arbeidsplaatsen. Momenteel test Nissan nog een aantal prototypes op de Europese weg. De elektrische bus is gebaseerd op de succesvolle Nissan NV200 en komt als personenbus en bedrijfsauto op de markt. De elektrische aandrijflijn en de accu’s van de bestelauto zijn gebaseerd op die van de elektrische Nissan LEAF. Nissan verwacht dat de eNV200 ongeveer dezelfde prestaties en actieradius realiseert als de Nissan LEAF.

eNV200 is nieuwe elektrische Nissan - LEAFhebbers.nl

Ruimtelijk en emissievrij rijden
De Europese Nissan-topman Andy Palmer is trots op de toevoeging van de elektrische NV200 aan de Nissan-productlijn. “Dit is werkelijk een doorbraak op het gebied van lichte bedrijfsvoertuigen en onderstreept nog maar eens dat Nissan koploper is in de ontwikkeling van elektrische auto’s. Het nieuwe model is net zo ruimtelijk en veelzijdig als een conventionele bus, maar is dankzij zijn elektrische aandrijflijn zeer schoon en en stil wat goed is voor een unieke rijervaring. Bovendien is de techniek van deze elektrische bus zeer robuust waardoor hij uitblinkt in zowel lage gebruikskosten als onderhoudskosten voor gezinnen en bedrijven.”

eNV200 is nieuwe elektrische Nissan - LEAFhebbers.nl

‘s Werelds grootste LCV-bouwer
De toevoeging van de elektrische NV200 aan de productlijn van Nissan is tevens een nieuwe stap van de Japanse autobouwer om ‘s werelds grootse fabrikant van lichte bedrijfswagens (LCV) te worden in 2016. Vorig jaar verkocht Nissan al meer dan 1 miljoen lichte bedrijfswagens. Onlangs werd het model ook verkozen tot de New York Yellow Cab van de toekomst. Andy Palmer: “Wereldwijd zijn er al meer dan 100.000 exemplaren van de conventionele NV200 verkocht. Met de toevoeging van de elektrische eNV200 hebben we een waardevolle troef in handen om ons wereldleiderschap in de productie van lichte bedrijfswagens te versterken.”