Oranje Trophy (update 3): vertier aan de Rode Zee

De Nissan LEAF-rijders uit de Oranje Trophy vertoeven de komende dagen in de Oekraïense badplaats Odessa. Eigenlijk zouden de Nissans LEAF pas later arriveren in Odessa, maar de uitschakeling van het Nederlands elftal op het EK voetbal veranderde de planning.

Oranjestoet weer compleet

Deelnemer Kevin Kooijman trok de afgelopen dagen met zijn reisgenoten van een camping in Lviv richting de kust. Onderweg ontmoetten ze de rest van de Oranje Trophy-karavaan in Vinnista. Ze zagen de oranjestoet weer voor het eerst sinds de start. “Erg leuk om weer met de hele groep bij elkaar te zijn. We kwamen samen om de nieuwe planning door te nemen. Vervolgens gingen we de stad in voor wat foto’s en video’s met de complete karavaan,” vertelt Kevin.

‘Op tijd vertrekken’

De Nissans LEAF zetten vervolgens koers richting de kustplaats, de overige deelnemers van de Oranje Trophy kozen hun eigen weg. Kevin: “Hier in Odessa is het prachtig weer; 35 graden en een strak blauwe hemel. Tot dinsdag gaan we ons hier prima vermaken aan de Rode Zee, zondag arriveren we in Kiev. We vertrekken op tijd, want we hebben ondervonden dat het laden en vooral het klaarmaken van de laadtruck veel tijd kost.”

In de hoofdstad van Oekraïne komen alle deelnemers van de Oranje Trophy weer samen. ‘We gaan dan in de stad de finale van het EK voetbal kijken en daarna op excursie richting Tsjernobyl,” blikt Kevin alvast vooruit.