Terugblik Nissan LEAF Tour Doetinchem

Het tweede weekend van de Nissan LEAF Tour zit er op. De stand op het Simonsplein in Doetinchem werd op zowel vrijdag als zaterdag goed bezocht. De EV-experts waren de hele dag bezig om vragen van bezoekers te beantwoorden en ze kennis te laten maken met elektrisch rijden. Op zaterdag was Gert-Jan van Asperen te gast als LEAF-expert. 96 bezoekers maakten een proefrit.

Enthousiast
Jos Herwers, directeur van Herwers Nissan Doetinchem, was enthousiast over de Nissan LEAF Tour. “Je presenteert je toch op een totaal andere manier”. Veel voorbijgangers bleven even staan om de aanwezige Nissans LEAF te bekijken. De ev-experts en de verkoopadviseurs van Herwers Nissan gaven op verzoek extra informatie over elektrisch rijden.

Energie
De vrijblijvende proefrit viel erg in de smaak. De testbegeleiders legden over twee dagen bijna honderd ritten af. Door het nieuwe rijden toe te passen, zoals afremmen op de motor, wonnen ze energie terug. Geen van de beschikbare Nissans LEAF hoefde daardoor tussentijds opgeladen te worden.

Ervaringsdeskundige
Op zaterdag was LEAF-expert Gert-Jan van Asperen er ook bij. ‘Ik heb veel praktische vragen over dagelijks gebruik beantwoord. Bijvoorbeeld dat elk stopcontact een potentieel oplaadpunt is’. De LEAF-expert legde ook uit dat er, onder andere via Carwings, genoeg oplaadpunten te vinden zijn. ‘Ik sprak met mensen die dachten dat ze met een LEAF niet meer gemakkelijk naar hun familie in het westen konden rijden. De uitleg over opladen gaf een ander beeld. Het is een andere manier van reizen, maar de meeste bezoekers waren het er mee eens dat je veel relaxter op je bestemming aankomt’.

LEAF-expert Gert-Jan van Asperen (rechts) in gesprek met bezoekers.


Reacties
De familie Rosmolen uit Wapenveld (bij Zwolle) kwam per toeval langs de stand van de Nissan LEAF Tour. ‘We waren nieuwsgierig. Het rijden, de acceleratie – het was fantastisch’. De vrienden Timo, Danieke en Bono maakten samen een proefrit. ‘Wat een kracht zit er in die auto’, vond Bono. Andere bezoekers waren ook onder de indruk van het koppel. Meneer en mevrouw Ritte vonden het rijden een leuke ervaring. ‘Het is een mooie, complete auto. Stil en zuinig. Erg goed’. Meneer Manders uit Doetinchem stapte erg blij uit. ‘Het heeft een hoge wauw-factor. Ik zou de auto bijna overcompleet noemen’.

Amsterdam
De volgende halteplaats van de Nissan LEAF Tour is Amsterdam. Op 9 en 10 maart staan de de Nissans LEAF bij de Amsterdam RAI klaar voor een testrit. Wil je ook testrijden in een LEAF? Reserveer dan een proefrit online. Dan staat er op de afgesproken plaats en tijd een Nissan LEAF voor je klaar. Het is ook mogelijk om uitgebreid kennis te maken met elektrisch rijden in een Nissan LEAF door een 24 uurs testrit reserveren. Inschrijven kan via het aanvraagformulier aan de rechterkant van deze pagina.