Tim Coronel demonstreert elektrische Nissan LEAF NISMO RC in Zandvoort

De elektrische Nissan LEAF NISMO RC was even in Nederland. Tijdens de afgelopen Paasraces Circuit Park Zandvoort maakte de sportversie van de Nissan LEAF zijn debuut. Nissan-coureur Tim Coronel demonstreerde de auto voorafgaand aan het Dutch GT Championship.

Lichter
De Nissan LEAF NISMO RC is een speciaal voor het circuit geprepareerde race-versie van de Nissan LEAF. De NISMO RC maakt gebruik van hetzelfde accupakket en dezelfde motor als de standaardversie van de Nissan LEAF. Dankzij een carrosserie uit koolstofvezel, kunststof ramen en andere lichtgewicht materialen is de race-versie 40 procent lichter dan de originele Nissan LEAF.

Formidabele raceauto
Ondanks zijn reputatie als autocoureur is Tim Coronel een voorvechter van elektrisch rijden. Vorig jaar zou hij met een elektrische buggy deelnemen aan de Dakar Rally, maar door het afhaken van een acculeverancier is die ambitie even uitgesteld. Volgens Tim is de Nissan LEAF NISMO RC ondanks zijn ‘standaard’ aandrijftechniek toch een formidabele raceauto. “Hoewel het piekvermogen van de elektromotor slechts 80 kW (109 pk) bedraagt, is de 450 Nm trekkracht formidabel. De slechts 960 kilo zware auto is vooral snel door de aan de standaard rijstanden toegevoegde Sport- en Supersport-modus. Die laatste had uiteraard mijn voorkeur. Het was een geweldige ervaring, ik heb drie rondes gereden en wat donuts gemaakt waarna ik nog zo’n 70 procent van de totale accucapaciteit over had. In theorie zou ik dus 10 rondes kunnen rijden. Het enige dat mist is het motorgeluid en dat is voor het publiek wel even wennen. Een soundmodule die raceautogeluid produceert zou de publieksbeleving wel wat kunnen versterken.”

The Big Turn On
Tim Coronel is naast Nissan-coureur ook een van de Nederlandse deelnemers van de Europese Nissan-campagne The Big Turn On. Nissan wil met de campagne in 100 dagen tijd 1 miljoen Europeanen enthousiasmeren voor elektrisch rijden. 40 publieke personen en bloggers uit Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk nemen het in de eerste fase van de campagne tegen elkaar op via social media om stemmen te winnen. De meest succesvolle deelnemers van de vier landen winnen een Nissan LEAF. Tim Coronel staat momenteel op kop in het Nederlandse klassement van de wedstrijd met 5.919 stemmen. Steun Tim door te klikken op de stembutton op zijn deelnemersprofiel.